Aronia – fructele care au ajuns să ocupe un loc important în topul superalimentelor

fructe de aronia

Fructele de aronia sunt rotunde, asemănătoare afinelor, însă mult mai mici decât acestea. Culoarea acestor fructe poate fi roşie sau neagră. Cresc în arbuşti mici şi fac parte din familia Rosaceae.

Provin din America de Nord, unde erau folosite încă din cele mai vechi timpuri de triburile nativilor americani. Aceştia le consumau sub formă de ceai sau ca atare, inclusiv pentru tratarea răcelilor.

Fructele de aronia sunt extrem de apreciate şi de populare printre consumatorii care îşi doresc să adauge cât mai multe superalimente în dieta lor. Puteţi integra aronia în dietă în foarte multe feluri, de la smoothie-uri, plăcinte, sosuri şi multe altele. În scurt timp de la începerea consumului regulat de aronia, veţi putea observa şi efectele benefice pe care le au aceste fructe asupra sănătăţii.

De ce sunt fructele de aronia benefice pentru organism

Oamenii de ştiinţă au efectuat studii în care au descoperit beneficiile fructelor de aronia asupra sănătăţii. Printre altele, rezultatele au relevat faptul că aceste fructe contribuie activ la lupta împotriva cancerului – în special cancerul de colon şi cancerul la sân – şi diabetului zaharat. De asemenea, accelerează vindecarea organelor corpului, mai exact a ficatului.

Avantajele consumului de aronia sunt numeroase. În primul rând, aceste fructe de aronia au un conţinut ridicat de vitamine şi minerale, dintre care se pot aminti vitaminele B, C şi K, fierul, calciul, potasiul, zincul şi magneziul.

În comparaţie cu alte fructe, cele de aronia conţin un nivel extrem de ridicat de antioxidanţi – un compus chimic ce protejează celulele corpului de efectele stresului oxidativ. În plus, antioxidanţii au şi efect anti-imbătrânire şi protejează organismul, diminuând riscul apariţiei cancerului şi bolilor de inimă. Consumul de aronia poate aduce schimbări în bine şi asupra aspectului tenului şi al pielii.

Aşadar, fructele de aronia au un efect benefic asupra sănătăţii, pe care îl veţi putea observa atât la interior, cât şi la exterior.

Cum puteţi consuma aronia

Există numeroase variante de consum atunci când vine vorba despre fructele de aronia: de la suplimentele alimentare şi până la fructele proaspete sau uscate, care pot fi integrate în dieta zilnică.

Foarte multe magazine care promovează un stil de viaţă sănătos vă pun la dispoziţie atât fructe de aronia, cât şi produse pe bază de aronia, precum sucuri făcute din aceste fructe, dulceaţă, batoane cu cereale şi aronia sau pudră din fructe de aronia.

Puteţi consuma fructele de aronia ca atare, pe post de gustare, dar le puteţi folosi şi în plăcinte, brioşe, smoothie-uri sau salate. De asemenea, din fructe uscate de aronia puteţi prepara un ceai delicios.

Pentru a face o cură de aronia, puteţi alege să consumaţi suplimente alimentare sub formă de pudră. Doza recomandată variază în funcţie de brand şi producător, însă, în general, se consumă o linguriţă de pudră de aronia zilnic. Pudra poate fi adăugată în sucuri naturale, smoothie-uri sau iaurt.

Opţiunile sunt nelimitate şi trebuie doar să fiţi inspiraţi pentru a integra acest superaliment în dieta de zi cu zi.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *