Vitamina C – aliatul organismului in lupta cu virusurile

Vitamina C

Vitamina C este esentiala pentru organism, jucand un rol important in mentinerea unei stari bune de sanatate. Din pacate, corpul uman nu o poate produce, asa ca are nevoie de cat mai multe surse din care sa asimileze necesarul de vitamina C. Organismul functioneaza in parametri normali atunci cand asimileaza intre 75 si 90 de mg de vitamina C zilnic. In cazul in care organismul este privat de vitamina C o perioada indelungata, se instaleaza scorbutul – o boala extrem de complicata.

Conform studiilor realizate, pentru ca vitamina C sa aiba un efect benefic asupra sanatatii, sunt necesare consumul de fructe si legume, dar si administrarea de suplimente cu vitamina C. Cele mai eficiente rezultate s-au obtinut in cazul persoanelor carora li s-au administrat 500 de mg de vitamina C si care au consumat cinci tipuri diferite de fructe si legume zilnic.

3 beneficii importante pe care le aduce vitamina C organismului

Vitamina C este extrem de benefica pentru organism, iar acest lucru este aratat de numeroase studii in domeniu. Iata care sunt cateva dintre cele mai importante beneficii pe care le aduce un aport optim de vitamina C!

  1. Vitamina C previne gripa si raceala

Consumul de suplimente cu vitamina C este recomandat mai ales in sezonul rece, atunci cand organismul este mult mai predispus sa fie afectat de virusuri gripale si de raceli comune. Chiar daca protectia impotriva virusurilor nu poate fi de 100%, consumul de vitamina C diminueaza considerabil simptomele specifice racelilor. De asemenea, raceala si gripa dureaza mai putin in cazul celor care asigura organismului o doza mai mare de vitamina C.

  1. Vitamina C intareste sistemul imunitar

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii consuma suplimente cu vitamina C este intarirea imunitatii. Vitamina C stimuleaza productia de limfocite si fagocite, doua elemente esentiale pentru protejarea organismului impotriva infectiilor. Pe langa stimularea limfocitelor, vitamina C le protejeaza de radicalii liberi, ajutand astfel la eficientizarea functionarii acestora.

  1. Vitamina C este esentiala pentru sanatatea pielii

Vitamina C scurteaza timpul de vindecare a leziunilor cutanate si este o parte esentiala pentru un ten sanatos, actionand ca un antioxidant la nivelul pielii. Aceste aspecte sunt demonstrate prin numeroase studii, care au implicat atat administrarea orala de suplimente cu vitamina C, cat si aplicarea cutanata de produse cosmetice pe baza de vitamina C.

Importanta suplimentelor cu vitamina C

Specialistii recomanda consumul zilnic de fructe si legume care au un continut ridicat de vitamina C. Totusi, nu toata cantitatea de vitamina C din alimente este asimilata de organism si de aceea este nevoie de administrarea de suplimente. O alimentatie sanatoasa sustinuta de suplimente cu vitamina C reprezinta reteta perfecta pentru sustinerea organismului.

Suplimentele cu vitamina C se pot gasi sub forma de capsule, tablete efervescente, pudra sau suplimente lipozomale. Este recomandat ca aceste suplimente sa fie procurate din magazine naturiste, care ofera produse 100% naturale, provenite din surse sigure.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *