In ce situatii pot fi necesare aspiratoarele chirurgicale?

med-tehnica.ro

Fie ca este electric sau manual, un aspirator chirurgicale este special conceput pentru a evacua fluidele corporale care pot infunda caile respiratorii orofaringiene sau care pot invada o cavitate din interiorul organismului, ducand uneori la situatii in care este necesara interventia de urgenta a medicilor.

Ce fluide sunt vizate de aspiratoarele chirurgicale?

Aspiratoarele chirurgicale sunt utilizate pentru a favoriza atat respiratia si a imbunatati astfel oxigenarea unei persoane ale carei cai respiratorii sunt infundate cu mucus si alte fluide, in contextul unei boli sau al unui accident, cat si alte tipuri de fluide, cum ar fi sangele din timpul unei interventii chirurgicale, acumularile de lichid etc.

Altfel spus, astfel de echipamente medicale pot fi folosite pentru a elimina excesul de saliva, sange, bila, voma, mucus. Deoarece aspiratoarele chirurgicale pot fi gasite sub diferite dimensiuni si forme, acestea pot elimina chiar si fragmente mici de oase sau alte resturi care nu au ce cauta in corpul uman. De aceea, aspiratoarele chirurgicale care pot fi gasite in magazinul online Med-Tehnica.ro pot fi folosite in diferite sectoare ale medicinei, de la salile de chirurgie, la cabinetele de stomatologie, ginecologie sau ortopedie.

In ce alte medii sunt aceste aspiratoare esentiale?

Aspiratorul chirurgicale este format dintr-un recipient gradat, un furtun si o canula. Acesta poate fi necesar in multe situatii medicale. In spitale, se gaseste in sectiile de chirurgie, in unitatile de terapie intensiva, in camerele de urgenta si in toate departamentele, in special in sectiile de pediatrie si maternitate.

Aspiratorul este, de asemenea, un echipament esential pentru echipele de transport de urgenta si de prim ajutor. Dispozitivele alimentate de la reteaua electrica sunt deosebit de potrivite pentru utilizarea in cabinete medicale sau chiar la domiciliu, in special in ingrijirea postoperatorie.

Aspiratoarele chirurgicale | tehnica medicala | Med-Tehnica.ro

Aspiratoare chirurgicale

Acest lucru este posibil datorita evolutiei prin care a trecut tehnica medicala de-a lungul timpului, evolutie prin care chiar si cele mai simple si banale echipamente medicale au beneficiat de imbunatatiri, pentru a facilita desfasurarea actului medical si calitatea acestuia.

Drept urmare, pacientii pot avea acces mai usor la tratamente, investigatii si interventii moderne, performante si eficiente.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *