Unde „se duce” grasimea corporala atunci cand slabim?

ardere calorii

Când încercăm să slăbim, de obicei ne gândim la procesul de a arde caloriile și a pierde grăsimea corporală. Cu toate acestea, este important să cunoaștem cu adevărat ce se întâmplă cu grăsimile noastre atunci când începem să slăbim.

Mulți cred că grăsimea este transformată în energie sau că este eliminată prin transpirație sau urinare, dar adevărul este că grăsimile sunt eliminate din corp prin intermediul unui proces complex și fascinant.

În primul rând, este important să înțelegem că grăsimea corporală este compusă dintr-o combinație de trigliceride și molecule de oxigen, carbon și hidrogen. Atunci când aceste molecole sunt descompuse pentru a crea energie, oxigenul pe care îl respirăm reacționează cu ele pentru a produce apă și dioxid de carbon.

Acestea sunt cele două componente principale care sunt eliminate din corp atunci când eliminăm grăsimea.

Mai exact, atunci când organismul nostru are nevoie de energie, enzimele din organism împart trigliceridele din celulele grase în acizi grași și glicerol. Acești acizi grași sunt apoi preluați de sânge și transportați la alte celule din corp pentru a fi utilizate ca sursă de energie. Între timp, glicerolul este descompus în glucoză pentru a fi utilizată și ea ca sursă de energie.

Atunci când acizii grași sunt eliberați, aceștia intră în mitocondriile celulelor noastre, care sunt responsabile pentru producerea energiei. Procesul prin care se realizează acest lucru se numește beta-oxidare. În timpul beta-oxidării, moleculele de oxigen reacționează cu acizii grași pentru a crea apă, dioxid de carbon și energie.

Așadar, energia creată din grăsimea corporală este utilizată de corp pentru a susține procesele biologice necesare pentru funcționarea normală a organismului. În același timp, apa și dioxidul de carbon produse sunt eliminate din corp prin respirație, transpirație și urinare.

Este important să menționăm faptul că cineva care pierde în greutate nu va respira doar mai mult dioxid de carbon, ci va respira și mai mult oxigen. Acest fapt poate fi surprinzător pentru unii, dar verificările efectuate la nivelul caloriilor consumate și a respirației au arătat că pentru a pierde 10 kilograme de grăsime, trebuie să aspirăm 29 de kilograme de oxigen.

Deci, ce înseamnă toate acestea pentru procesul de slăbire? În primul rând, este important să ne reamintim că pierderea în greutate nu este un proces magic și rapid, ci este un proces care necesită timp și efort. Aceasta înseamnă că reducerea caloriilor consumate și creșterea activității fizice va duce la arderea grăsimilor și, prin urmare, la pierderea în greutate.

De asemenea, este important să ne reamintim că grăsimea corporală este eliberată din celulele noastre ca răspuns la nevoia de energie a organismului. Prin urmare, este posibil ca un program alimentar care furnizează organismului proteine, carbohidrați și grăsimi să fie mai eficient decât un program alimentar ce exclude unul sau mai multe dintre aceste elemente.

În plus, creșterea activității fizice poate ajuta la creșterea rata metabolismului în repaus, ceea ce poate ajuta la arderea mai eficientă a grăsimilor chiar și atunci când nu facem exerciții fizice.

În concluzie, grăsimea corporală este eliminată din organism prin intermediul respingerii de apă și dioxid de carbon. În timpul procesului de eliminare, aceste molecule sunt create prin reacția oxigenului cu moleculele trigliceridelor.

De aceea, este important să includem în programul nostru de slăbire o combinație de dietă echilibrată și o activitate fizică crescută pentru a ajuta la eliminarea grăsimilor corporale și la creșterea metabolismului în corp.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *