Ce se desfasoara in cadrul unui cabinet de endodontie? Iata ce trebuie sa stii!

plazadent.ro

Tratarea la timp a afectiunilor dentare este o modalitate eficienta prin care pot fi prevenite probleme mult mai avansate.

Din acest motiv, multi pacienti sunt redirectionati catre cabinetul de endodontie din sectorul 6, din cadrul clinicii Plaza Dent, datorita serviciilor calitative si diverse puse in aplicare. Principala misiune a medicului endodont este de a trata afectiunile care se formeaza la nivelul pulpei dentare (nervului) si care pot avea un impact negativ asupra integritatii dintelui.

Mai jos sunt prezentate principalele aspecte care sunt desfasurate in cadrul unui cabinet de endodontie.

Consultatia de specialitate

Inainte de aplicarea oricarui tip de tratament, medicul dentist efectueaza o evaluare integrala a danturii si a gingiilor pentru a descoperi concret care este sursa problemei, urmand ca abia apoi sa aplice tratamentul personalizat in functie de necesitatile pacientului. Clinica de stomatologie din sectorul 6 care cuprinde un astfel de cabinet de endodontie este chiar Plaza Dent, in cadrul careia isi desfasoara activitatea o echipa profesionista de dentisti.

Aplicarea tratamentului de canal

In cazul in care doctorul ajunge la concluzia ca pulpa dentara este infectata, urmeaza aplicarea tratamentului de canal, prin care zona cu probleme este eliminata, urmand curatarea eficienta a canalului radicular. Un astfel de tratament aplicat la timp poate sa salveze dintele, eliminandu-se astfel toata durerea resimtita.

Endodontie din sectorul 6 | stomatologie din sectorul 6 | PlazaDent.ro

Endodontie din sectorul 6

Monitorizarea constanta si ingrijirea permanenta a dintilor

Pentru ca dantura sa nu se mai confrunte cu infectii bacteriene care ar putea pune in pericol sanatatea intregii cavitati orale, este esential ca pacientul sa se prezinte la un control de rutina o data la sase luni sau macar o data la un an. De asemenea, nu trebuie sa neglijeze sub nicio forma rutina de curatare a dintilor, care trebuie sa fie pusa in aplicare de doua ori pe zi, dimineata si seara, conform specialistilor de la PlazaDent.ro.

Cu alte cuvinte, in cadrul cabinetului de endodontie se practica tratamente dentare in functie de problemele sau afectiunile de care pacientul sufera, cu scopul estomparii si vindecarii dintilor inainte ca sanatatea acestora sa le fie pusa in pericol.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *