Cand devine extractia molarului de minte o urgenta stomatologica?

extractie masea de minte sector 2

Urgentele stomatologice pot fi considerate foarte subiective, deoarece durerea dentara este principalul motiv pentru care oamenii apelezea, de cele mai multe ori, la serviciile medicului stomatolog in regim de urgenta, dar fiecare individ are prorpiul grad de suportabilitate in ceea ce priveste nivelul durerii.

Cu toate acestea, exista anumite situatii pentru care chiar medicii dentisti recomanda prezentarea intr-un timp cat mai scurt la cabinet, un astfel de cabinet de urgente stomatologice non-stop in Iancului fiind in cadrul clinicii Elveto Dent. Printre acestea se regasesc umflarea gingiei sau a fetei, fractura dentara sau dintele cazut din alveola, sangerarea neintrerupta a gingiei, abcesul dentar, o lucrare dentara cazuta.

Poate reprezenta molarul de minte una dintre urgentele stomatologice? Cand?

De asemenea, exista si situatii particulare in care pacientii pot avea nevoie urgenta de interventia unui medic stomatolog. De exemplu, in cazul unui obiect strain blocat intre dinti si care nu poate fi scos acasa, amanarea extragerii sale poate duce la aparitia unei infectii dentare.

O alta situatie care poate cauza multe neplaceri oamenilor este legata de maseaua de minte. In general, aceasta erupe in jurul varstei de 25 de ani si este insotita de durere si inflamatie la nivelul gingiei, numai ca mentinerea acestor simptome sau un nivel ridicat al durerii resimtite poate anunta faptul ca maseaua nu poate erupe corect. Prin urmare, este nevoie de o consultatie stomatologica.

Cei care amana aceasta consultatie pot avea nevoie urgenta de extractie pentru maseaua de minte, in sectorul 2 aceasta putand fi efectuata la clinica Elveto Dent. Se recomanda extractia atunci cand maseaua nu are loc sa erupa sau atunci cand inghesuie dintii invecinati, dar si atunci cand este semiinclusa, deoarece favorizeaza patrunderea resturilor alimentare si a bacteriilor la nivelul gingiei, ducand la aparitia afectiunilor gingivale.

Urgente stomatologice non-stop in Iancului | extractie masea de minte sector 2 | Elveto-Dent.ro

Urgente stomatologice non-stop in Iancului

Chiar si atunci cand maseaua respectiva erupe corect, pacientii pot avea nevoie de extractia acesteia, indiferent de cauza sau situatie, procedura putand fi efectuata la clinica Elveto-Dent.ro.

Caria profunda este una dintre principalele cauze pentru care o masea de minte erupta corect va avea nevoie de extractie, deoarece aceasta este dificil de curatat eficient, din cauza localizarii sale in cel mai indepartat loc de pe arcada.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *