Talonete ortopedice: cum sa le folosesti in mod corect

orteza picior

Talonetele ortopedice sunt concepute pentru a corecta alinierea piciorului, a reduce presiunea pe zonele dureroase si a oferi sprijin in timpul mersului si altor activitati. Utilizarea corecta a acestor talonete ortopedice este esentiala pentru obtinerea unor beneficii maxime, dar si pentru a preveni disconfortul sau complicatiile.

Talonete ortopedice: o solutie pentru diverse probleme

Recomandarea de a purta talonete ortopedice o face, de obicei, medicul ortoped, dupa o consultatie. Specialistul evalueaza picioarele pacientului si poate recomanda tipul potrivit de talonete, in functie de nevoile specifice.

Dupa consultul specialistului, se trece la alegerea talonetelor potrivite. Sunt mai multe tipuri de talonete, dupa cum se poate vedea si in magazinul TesaMedical.ro, unde sunt disponibile diverse produse de acest tip: talonete din silicon, talonete pentru calcai, talonete Berkemann – cu strat de carbon activ si pernita antisoc sub calcai, talonete pentru compensarea diferentelor de lungime dintre membrele inferioare, orteze talonete metatarsiene.

Talonetele trebuie sa fie potrivite cu incaltamintea persoanei care le poarta. Daca se asaza usor in pantofi si se simt confortabil, nu aluneca si nu sunt prea stramte, talonetele pot fi purtate in siguranta.

Talonetele trebuie purtate zi de zi

O alta regula in cazul talonetelor este ca trebuie purtate in mod constant, pentru a se obtine beneficii maxime. Atat in timpul mersului, cat si in timpul diverselor activitati de zi cu zi, talonetele sunt recomandate, pentru ca picioarele sa se simta confortabil si fara dureri.

Talonetele trebuie insa indepartate in timpul somnului sau in timpul repausului, pentru a permite picioarelor sa „respire” si se fie prevenite iritatiile. Pentru a le pastra in conditii bune si a le prelungi durata de viata, este necesar sa fie ingrijite si curatate in mod regulat, urmand instructiunile producatorului.

Talonete ortopedice | orteza picior | TesaMedical.ro

Talonete ortopedice

In magazinul Tesa Medical mai sunt disponibile si alte produse pentru sprijinul si stabilitatea picioarelor, printre acestea numarandu-se si orteza picior, recomandata in diverse situatii: picior plat, picior supinat sau pronat sau in recuperarea de dupa o accidentare.

In concluzie, talonetele ortopedice din magazinul Tesa Medical sunt excelente pentru confortul si sprijinul in timpul mersului. Tot din acest magazin pot fi achizitionate si orteze pentru picioare, dar si alte accesorii si dispozitive medicale, la preturi accesibile.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *